صدای بورس - زهرا مالمیر؛ محسن بازارنوی، در ابتدای این نشست خبری در تبیین نحوه تاسیس و پرتفوی وصندق گفت: شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشوری در سال ۱۳۶۷ برای سرمایهگذاری منابع مازاد صندوق بازنشستگی کشوری یا مدیریت داراییهایی که از دولت منتقل میشد، تاسیس شد. حدود ۵۰ درصد پرتفوی این هلدینگ چندرشتهای در محصولات شیمیایی، حدود ۷ تا ۸ درصد در صنعت فراوردههای نفتی، و حدود ۱۰ درصد در فولاد و بقیه در سایر صنایع سرمایهگذاری شده است.
وی با اشاره به اینکه بالغ بر یک سوم سود سالانه وصندوق از پتروشیمی جم حاصل میشود، افزود: ارزش هلدینگ صباانرژی در بازار بورس، ۴۰ هزار میلیارد تومان است درحالی که ارزش همه داراییهای آن بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان بوده و سهام فقط ۵۰ درصد NAV در بازار در حال معامله است. در صورت قیمتگذاری و پذیرش سهام خارج از بورس، قیمت سهم وصندوق افزایش پیدا میکند.
بورسی شدن ۴ زیر مجموعه وصندوق
بازارنوی بیان کرد: ۴ شرکت زیرمجموعه وصندوق ( اکسین ، خدمات گستر، صبا فولاد خلیج فارس، پتروشیمی مسجد سلیمان) بورسی می شود.
وی اضافه کرد: صبا فولاد خلیج فارس اقدامات نهایی را طی کرده و نهایتا تا دوماه آینده وارد بازار سرمایه می شود و از مزایای این شرکت نزدیک بودن به آب ظرفیت تولید بالا و امکان احیای فاز دو پروژه است.
پیشبینی ۱۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان سود برای سال ۱۴۰۰
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشوری اظهار کرد: سود سال گذشته ما حدود شش هزار تومان است که نسبت به سال گذشته، رشد دو برابری داشته است. برآورد ما برای بودجه سال آینده با IPO کردن تعدادی از شرکتهای زیرمجموعه چیزی در حدود ۱۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان پیشبینی سود است.
افزایش سرمایه خبر خوش بازارنوی به سهامداران
بازارنوی همچنین این نوید را داد که در مجمع فوق العاده این شرکت در هفته آینده ، افزایش سرمایه شرکت از ۲۷۰۰ میلیارد تومان به ۴۱۰۰ میلیارد تومان معادل ۵۲ درصد از محل آورده و مطالبات رقم خواهد خورد.
اقدامات عینی صباانرژی برای مانعزدایی از تولید
وی درباره عملکرد شرکت درخصوص شعار تولید، پشتیبانی و مانعزدایی گفت: یکی از مشکلات شرکت های ما عدم امکان تامین بهموقع ضروری قطعات مورد نیاز است که متاسفانه بروکراسی موجود دست و پا گیر است. ما برای این مشکل، با نهادهای نظارتی جلسه مفصلی برگزار کردیم و خواهش کردیم برای حل این مشکل به ما کمک کنند تا بتوانیم چرخ تولید را بدون توقف بچرخانیم. خوشبختانه نهادهای نظارتی در این مسیر به ما قول مساعدت دادند.
پتروشیمی سودساز مسجدسلیمان
بازارنوی درخصوص پروژههای در دست اجرا توضیح داد: یکی از پروژههای در دست اقدام وصندوق، پتروشیمی مسجد سلیمان بود که ماه گذشته افتتاح شد. ماموریت این مجموعه، تولید اوره و آمونیاک و ظرفیت نامی آن یک میلیون و ۷۵ هزار تن اوره و ۶۸۰ هزار تن آمونیاک است که از این میزان آمونیاک تقریبا ۶۰ هزار تن آن آزاد و بقیه برای تولید اوره استفاده میشود. سرمایهگذاری انجام شده روی پروژه مسجد سلیمان ۴/۲ میلیارد یوان است که کل سرمایهگذاری معادل ۸۵۰ میلیون دلار به همراه ۱/۵ هزار میلیارد تومان بهصورت ریالی بوده و از این میزان ۸۵ درصد فاینانس چین است.
وی ادامه داد: بیش از ۶۶ درصد سهام پتروشیمی مسجد سلیمان متعلق به وصندوق و حدود ۳۳ درصد آن نیز متعلق به بخش خصوصی است. این پروژه در ظرفیت کامل حدود ۳۰۰ میلیون دلار درآمد ارزی خواهد داشت. در فروش صادراتی اگر مجوزهای مربوطه اخذ شود باید تمامی ظرفیت را صادر کرد تا هم قطعات مورد نیاز را وارد و هم بدهیها را پرداخت کرد. پیش بینی میشود این پروژه سالانه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون دلار سوددهی عملیاتی داشته باشد.
بازارنوی در ادامه به پروژه پالایشگاهی پتروپالایش بختیاری اشاره کرد و اظهار داشت: وزارت نفت مجوز اولیه این پروژه را به پتروشیمی مسجد سلیمان داده است که به واسطه آن گازهای اضافی را که در منطقه سوخته میشود، جمعآوری، پالایش و احیا کرده و به محصولات الفینی تبدیل کند که این پروژه نیز با توجه به سرمایهگذاری بالغ بر ۳ تا ۳.۵ میلیارد دلاری هنوز در مراحل اولیه قرار دارد و باید بررسیهای بیشتری در مجوزها، طرح توجیهی و طرح تجاری آن انجام شود.
مدیرعامل هلدینگ صباانرژی تصریح کرد: این پروژه هنوز مراحل اولیه را طی میکند و اخذ مجوزهای لازم طول خواهد کشید. ضمن اینکه پیمانکار چینی حاضر در پروژه مسجد سلیمان حاضر است در این پروژه بصورت ۸۵ درصد فاینانس و ۱۵ درصد آورده سهامداران فعالیت کند. در همین راستا یک یادداشت تفاهم اولیه هم بین پتروشیمی مسجد سلیمان و پیمانکار چینی امضا شد. بخشی از زمین برای پروژه مسجد سلیمان تفکیک شد و در حال تخصیص به شرکت پترو پالایش بختیاری است. این شرکت زیرمجموعه پتروشیمی مسجد سلیمان بوده و ۳۰ درصد سهامدار غیر دارد و یکی از شروط این است که سهامدار غیر، تمامی سهام را به پتروشیمی مسجد سلیمان واگذار کند که این اتفاق در حال رخ دادن است.
نیروگاهی برای صادرات برق به عراق و تامین نیاز خانواده صباانرژی
بازارنوی در ادامه به برنامه آغاز عملیات اجرایی پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۴۶ مگاواتی اندیمشک اشاره کرد و گفت: مجوزهای این پروژه اخیرا بعد از سالها، از هیات امنای صندوق بازنشستگی اخذ و عملیات اجرایی آغاز شده است. در این راستا چند جلسه برای هماهنگی با شرکت مپنا به عنوان طرف قرارداد برگزار شد و در اواخر اردیبهشت ماه، قرارداد ابلاغ و عملیات اجرایی آغاز شد. مبلغ قرارداد احداث این نیروگاه ۲۴۰ میلیون یورو بوده که نیمی از آن بصورت فاینانس از طرف شرکت مپنا پرداخت میشود و نیمی دیگر نیز آورده “وصندوق” است. برای احداث شبکه انتقال نیز حدود ۲۰ میلیون یورو سرمایهگذاری در نظر گرفته شده که یک پست ۴۰۰ کیلو ولت نیروگاهی و خط انتقال دو مداره ۴۰۰ کیلو ولت از پست نیروگاهی به پست سد کرخه باید احداث شود و پیمانکار آن را باید انتخاب کرد.
مدیرعامل وصندوق گفت: ظرفیت نامی این نیروگاه شامل دو واحد توربین گازی با ظرفیتهای هرکدام ۱۸۳ مگاوات و یک واحد توربین بخار با ظرفیت ۱۸۰ مگاوات است. بنابرین مجموع توان نیروگاه ۵۴۶ مگا وات خواهد بود. پیشبینی میشود میزان تولید سالانه این نیروگاه بیش از ۴.۵ میلیون مگاوات ساعت باشد. این نیروگاه در پنج سال نخست بهره برداری، قرارداد خرید تضمینی برق ECA دارد که وزارت نیرو، برق تولیدی را با نرخی به مراتب بالاتر از نرخ آزاد خریداری میکند. یکی از مشکلات پروژههای سیکل ترکیبی این است که وزارت نیرو پول برق خریداری شده را با تاخیر پرداخت میکند که باعث میشود پروژه از اقتصادی بودن خارج شود.
بازارنوی ادامه داد: یکی از فرصتهای پروژه سیکل ترکیبی اندیمشک، احتمال صادرات برق به عراق است که تا به امروز دولت اجازه صادات را نداده است. البته اخیرا دولت مجوزی برای تولید و صادرات برق از منابع تجدید پذیر را صادر کرده که صادرات در قالب وزارت نیرو انجام شود. در حال حاضر قیمت برق صادراتی به ازای هر کیلو وات حدوداً ۱۱ سنت بوده که شش برابر نرخ برق ECA و بیش از ۱۱ برابر نرخ برق آزاد در داخل است.
توسعه صبافولاد، پروژهای سودآور در هرمزگان
بازارنوی در ادامه به پروژه فاز دوم صبافولاد خلیج فارس اشاره کرد و گفت: تولید سال گذشته صبافولاد ۷۰۰ هزار تن بوده و در سال جاری قرار است به ۱.۲ میلیون تن برسد. تولید صبافولاد با افزایش بهرهوری و برخی تغییرات میتواند به ظرفیت ۱.۵ میلیون تن برسد. با اجرای فازدو و اخذ مجوزها تولید این شرکت به ۳.۲ میلیون تن خواهد رسید. در صباانرژی برنامهای جامع برای رساندن تولید صبافولاد به ده میلیون تن در دستور کار است. این شرکت در فاز فعلی، سال گذشته بالغ بر ۱.۲ هزار میلیارد تومان سود داد که هزار میلیارد تومان آن تقسیم شد و پیش بینی برای سال جاری هم سود ۲.۱ هزار میلیارد تومانی است که با قیمت متوسط فروش هر تن ۳۵۰ دلار برای بریکت، احتمال می رود سود پیش بینی شده به ۲.۵ هزار میلیارد تومان هم برسد. فاز دوم و سوم صبافولاد، سود این شرکت را به صورت تصاعدی افزایش خواهد داد.
برنامه فولادسازی سودساز صباانرژی در خوزستان
مدیرعامل هلدینگ صباانرژی در ادامه با بیان اینکه در فاز دوم فولاد اکسین، یک پروژه احیا و یک پروژه فولادسازی و ریختهگری وجود دارد که بخش فنی آن بررسی و انجام شده ، گفت: پیمانکار برنده با مشارکت شرکت معتبر ایرانی و خارجی قرار است پروژه را انجام دهند. پیشبینی میشود فاز دوم فولاد اکسین ۴۵۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار هزینه داشته باشد. ۳۰ درصد سهام فولاد اکسین متعلق به وصندوق، ۳۰ درصد به شرکت صدر تامین، ۳۹.۵ درصد گروه ملی فولاد و ۰.۵ درصد هم سهام ترجیحی است.
خیز بلند ایرانیاسا برای عرضه انحصای تیوبلس در منطقه
بازارنوی در ادامه به راهاندازی مرحله اول خط تولید لاستیک های تیوبلس در شرکت ایران یاسا تایر اشاره کرد و گفت: عملیات اجرایی مرحله دوم نیز آغاز شده است و امید است طی مدت ۱۸ تا ۲۴ ماه به بهرهبرداری برسد. میزان سرمایهگذاری همانند مرحله یک حدود ۵۰ میلیارد تومان است. حجم تولید این طرح توسعه ۱۶۵۰ تن انواع تایر تیوب لس در سال است در حالی که مصرف داخلی حدودا ۴۰۰۰ تن است.
تمایل صباانرژی به راهاندازی پروژههای جدید در مکران
بازارنوی درباره پروژههای جدید صباانرژی خارج از شرکتهای زیرمجموعه اظهار داشت: بررسی های اولیه درخصوص راهاندازی پروژههای جدید در مکران در حال انجام است و تمایل شرکت به سرمایهگذاری در یک پروژه تولید متانول یا پروژههای مشابه وجود دارد.
تحریم پروژههای ده میلیارد دلاری صباانرژی را متوقف نمیکند
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری بازنشستگی کشوری در پاسخ به خبرنگار صدای بورس در خصوص طرح های توسعه ای جاری و آتی شرکت گفت: برای ۵ سال آینده ۱۰ میلیارد دلار پروژه توسعهای با احتساب پروژههایی که در حال حاضر در دست اجراست تعریف کردهایم. پروژههای صنعتی در کشور ما وابستگی زیادی به فاینانس خارجی دارند که در شرایط تحریم به خاطر تحریمهای ظالمانه در چند سال اخیر پروژههای توسعهای کم شده است. برنامه ما برای مدیریت پروژههای صباانرژی، استفاده از ابزارهای مالی بازار سرمایه است. تلاش ما این است که با وجود تحریمها، پروژههای بزرگی را برای سود آوری پایدار و اشتغال زایی اجرا کنیم.
حرکت شرکتهای صباانرژی در مرزهای دانش و صنعت
بازارنوی درباره تاسیس شرکتهای دانشبنیان در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر گفت: ما از تصمیمات شرکتها برای حضور در مرزهای صنعت و دانش حمایت میکنیم. تاکید داریم شرکتها در حوزه آیندهپژوهی فعال شوند و برنامههای خود را در این حوزه توسعه ببخشند. درخصوص انرژیهای تجدیدپذیر بررسیهای اولیه کردیم متاسفانه حاشیه سود آنچنانی ندارد. از آنجایی که مهمترین هدف ما به عنوان شرکت سرمایهگذاری، ساخت سود برای سهامداران است، از ورود به حوزههای کمسود خودداری میکنیم.
مقید به حفاظت از محیط زیست هستیم
بازارنوی درخصوص مسئولیت اجتماعی شرکت گفت: بخش عمده سرمایهگذاری ما در حوزه انرژی است و طبق قانون موظف هستیم یک درصد از فروش محصولات خود را به حوزه محیط زیست اختصاص بدهیم. شرکتهای ما برای مقابله با عوارض آلایندگی، اقدامات موثر و مفیدی انجام میدهند که به صورت مرتب از سوی سازمان محیط زیست تجلیل شده است. ما مقید به حفاظت از محیط زیست هستیم.
نظر شما